Duurzaam bouwen met de laatste technieken

Duurzaam bouwen betekent dat gebouwen worden gebouwd én gebruikt met zo min mogelijk schade aan mens en milieu. Duurzaam bouwen betekent ook: het flexibel maken van de functionaliteit van gebouwen, waardoor ze een blijvende gebruikswaarde hebben. Om de bouw te verduurzamen, moeten er de komende jaren grote stappen gezet gaan worden. Samenwerking en vertrouwen zijn hierbij van essentieel belang. Een cruciale rol daarbij spelen thema’s zoals anders aanbesteden, integriteit en integraal (Lean) bouwen. Dat laatste betekent dat verschillende onderdelen van het bouwproces gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het eindresultaat. Dit gaat verspilling tegen.

Bouwbedrijf Pos & Zanoli voelt de verantwoordelijkheid bij te dragen aan een duurzaam leef- en werkmilieu. Zo word alle afval gescheiden en word bij bij de uitwerking van de bouwprojecten rekening gehouden met onderhoudsvraagstukken, energiebesparing en gebruik gemaakt van duurzame, natuurlijke materialen zoals FSC-hout, deels gerecycled materiaal en recyclebare materialen.

EnergieGezond bouwconcept
In samenwerking met vijf bedrijven – elk specialisten op hun eigen terrein – is een nieuw concept ontwikkeld voor energieneutraal wonen: het EnergieGezond bouwconcept. Dit concept geldt voor zowel nieuwe als bestaande woningen. Dit spaart niet alleen het milieu en de portemonnee, maar zorgt ook voor een gezond en behaaglijk binnenklimaat. Trouwens, energieneutraal bouwen wordt vanaf 2020 vrijwel zeker verplicht. Maar waarom wachten? Wij maken uw woning nú al energieneutraal. 

 

 

 

maak de juiste keuze